Du visar för närvarande 5 fördelar med en företagsapp

5 fördelar med en företagsapp

  • Inläggskategori:Uncategorized

Sedan apparnas födelse 2008 har mycket hänt. På senare tid har allt fler nya appar dykt upp, och numera spenderar en telefonsurfare 90% av sin tid online i appar och endast 10% i browsern. Den här normaliseringen av mobilapplikationer har gjort den tillgänglig för de flesta företag. Det är idag mycket enklare och mer kostnadseffektivt att skapa och lansera en app. Och det finns många fördelar.

Ökad tillgänglighet
Allt fler går in på nätet enbart i mobilen. Det blir vanligare och vanligare att hemsidor visas enbart i mobiler, då färre människor använder datorer för sin vardagssurf. Global statistik visar att så mycket som 68,1% av alla besök på hemsidor under 2020 skedde via telefoner. Mer än dubbelt så många som via datorn (28,9%) och surfplattor (3,1%) tillsammans.

En app gör det möjligt att skräddarsy besökarnas upplevelse av ditt varumärke. Den gör det också möjligt att nå ut med helt andra tjänster och information än en hemsida.

Kontrollera upplevelsen
Analyser av användarbeteende visar att 57% av kunder lämnar en hemsida om den tar mer än 3 sekunder att ladda. 80% av dessa besökare kommer dessutom aldrig tillbaka till den hemsidan igen. Långsamma hemsidor kostar onlinehandlare 2 miljarder dollar per år. Mobila appar har inte samma problem med laddningstid och de förser dessutom användare med en konsekvent och kontrollerad användarupplevelse som är bättre planerad och mycket mer användarvänlig i jämförelse med en responsiv hemsida. I appar är det dessutom mycket enklare att erbjuda kunder specialfunktionalitet som verkligen fungerar. Möjliga användningsområden för en app är väldigt många.

Personligare
Genom appar kan du erbjuda dina kunder en mycket personligare upplevelse. Skräddarsy appens funktioner efter kundernas behov och nå längre med ditt budskap genom till exempel inbyggda notiser och personliga erbjudanden. Personliga konton i appar gör det också möjligt att ha loyaltyprogram så som poängsamling, tävligar, nivåer av rabatter eller andra sätt att göra appen ännu roligare för kunden.

En app kan dessutom göra det enklare för dina kunder att nå dig. Statistik visar att allt fler konsumenter kommunicerar med företag via just appar.

Immersiv UX
En app kan använda sig av alla inbyggda funktioner i en smartphone vilket skapar stora möjligheter för en unik kundupplevelse som inte går att skapa via en hemsida. En app kan samspela med telefonens inbyggda GPS, stegräknare, kompass, fingeravtryckssensor, face-recognition osv. Möjligheterna är nästan obegränsade.

Kostnadseffektiva
En app är en investering, och ju mer avancerad appen är, desto dyrare är den att utveckla. Men efter en initial investering kan appar leda till stora besparingar. Marknadsföring genom en egen app är kostnadsfri och man kan nå ut med sitt erbjudande via notiser eller inne i appen. Många företag använder appar för att effektivisera och förenkla livet för anställda eller för användare. Eftersom en app är ett väldigt mångsidigt och flexibelt system så kan det användas på många olika sätt för att förenkla arbete och vardag och på lång sikt spara mycket resurser och tid.

Vill du veta mer?
Vill du ha en app eller bara veta mer om hur företag kan dra nytta av appar? Hör av dig till oss så berättar vi mer.