Sökmotoroptimering (SEO) är ett samlingsnamn för ett flertal metoder för att optimera en hemsida så att den får så stor synlighet som möjligt i sökmotorer som Google. Att ligga högt upp i sökmotorerna kan ge dig väldigt många extra besökare. Detta ger dig en fördel gentemot dina konkurrenter då forskning visar att 75% av besökarna väljer resultat ur de första tio träffarna på Google.

Vad kostar sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering är kanske inte det enklaste sättet att jobba med sin marknadsföring men definitivt det mest kostnadseffektiva med den högsta ROI (Return On Investment) jämfört med andra medel.

Faktum är att mer än 50 %, ibland så mycket som 70-90 % av besökarna på en sida kommer från just Google.

Är sökmotoroptimering mätbart?

Ja. Faktum är att det är en av de stora fördelarna med SEO – du kan mäta effekterna av din sökmotoroptimering mer utförligt än traditionell marknadsföring som är svårare att mäta. Du kan se hur många som besöker din hemsida och kontaktar dig och slutligen se hur mycket intäkter detta genererar. Detta betyder också att du kan se vad som funkar bättre och sämre, så med tiden blir din marknadsföring mer och mer effektiv.

Fördelar med lyckad SEO

Lyckas du med din SEO får du ökad kännedom vilket ger ökat antal besökare på din hemsida. Detta leder till att fler människor/företag känner till dig. Det genererar i sin tur att du blir förstavalet när företag ska inhandla dina produkter eller tjänster. SEO gör dig synlig, inte bara på den svenska marknaden utan också den internationella. Sökmotoroptimering gör att du syns och finns tillgänglig hela tiden, dygnet runt och inte bara vid utvalda till fällen som vid annonser i media.

Statistik om SEO

Fortfarande tveksam om fördelarna – här är lite statistik:

Intresserad av sökmotoroptimering?

SEO kan egentligen sammanfattas som den mest effektiva marknadsföringskanalen utifrån vad du tjänar på det i längden. Du håller också ditt företag synligt för alla dygnet runt vilket ger enormt mycket mer exponering.

Om du vill veta mer eller behöver hjälp med att optimera din sida,

tveka inte – kontakta Nerds Of Sweden på [email protected]