Vad är WordPress?

WordPress är den vanligaste utvecklingsplattformen för bloggar, hemsidor och till och med e-handlar. Det är i grunden ett CMS, eller ett så kallat publiceringssystem, där en användare kan lägga upp, utveckla och sköta sin hemsida.

Anledningen till att WordPress, ett bloggverktyg i grunden, blivit så populärt som publiceringsverktyg är att det är byggt på en s.k. öppen källkod, vilket innebär att tusentals utvecklare har bidragit till koden, och till de tusentals plug-insen som finns att välja till. Dessutom är det i grunden gratis och det finns väldigt många gratis teman och plug-ins till WordPress.


Statistik och WordPress idag

Idag är över 66 miljoner av världens hemsidor byggda i WordPress! Det är 17% av alla hemsidor i världen. Vissa källor påstår till och med att upp till hela 25% av världens hemsidor är gjorda i WordPress. En imponerande siffra! När det kommer till plug-ins så finns det hela 19 000 tillgängliga i nuläget. Och det tillkommer nya dagligen! Totala mängden av nedladdade plug-in är hela 285 miljoner gånger!


3 gratis WordPress plug-ins nerdarna rekommenderar

Att gratis är gott är känt sedan länge. Idag tipsar vi om 3 plug-in som vi tycker är extra bra, som du kan installera på din hemsida utan kostnad. Passa på och höj din livskvalitet!

  1. Antispam Bee

Om du haft din hemsida ett litet tag så kanske du redan är medveten om att internet är fyllt med endlösa mängder spam och skräpmail. Minska drastiskt på mängden genom att installera Antispam Bee. Över 200 000 nedladdningar kan inte ha fel!

  1. Duplicator

När olyckan är framme kommer du hata dig själv för att du inte vidtog förebyggande åtgärder i tid. Internet är ombytligt och faror lurar runt varje hörn. Det finns risk för hackers, misslyckade uppdateringar och massa andra saker som kan gå fel, och vips är hela hemsidan borta och du måste börja om.

Med Duplicator får du en smidig gratistjänst som sparar ner hela din hemsida i en bekväm zip som du sedan har kvar när du behöver den. Funktionen kan även användas för att flytta en hemsida mellan olika domäner och servrar.

  1. Broken Link Checker

Bespara dina besökare frustrerande 404 fel och error-meddelanden genom att köra en kontroll på din hemsida, särskilt om du har en sida med många undersidor. Detta är en snabb gratisåtgärd som kan få din hemsida att kännas mer uppdaterad och professionell.


Om du vill veta mer om WordPress eller behöver hjälp med din sida så har vi alltid rätt nerd för jobbet. hör av dig till [email protected] om du vill veta mer.